Bobath alaptanfolyam 2018 Budapest

Kedves Kollégák!
Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy a 2018. évben esedékes magyarországi Bobath nemzetközi alaptanfolyam szervezése elkezdődött.

A továbbképzés címe:

A felnőtt neurológiai betegek vizsgálata és kezelése a Bobath szemlélet alapján

Időpontja:

  • rész: 2018. augusztus 10-20 (szünet a hatodik nap: 08.15.)
  • rész: 2018. október 31-november 4.)

A kurzus időpontokat úgy terveztem, hogy kb. 8 nap szabadsággal letudható a 15 napos kurzus Magyarországon, 7 nap esik hétvégére vagy ünnepre!

Helyszín: Budapest, a további részletek egyeztetés alatt

Oktató: Dr. Nagy Edit IBITA alaptanfolyami instruktor

Részvételi díj: 260.000 Ft

Jelentkezési határidő: folyamatosan

A 120 órás nemzetközi tanúsítványt adó kurzus 6 egységre bontva (I.A, I.B, II.A, II.B, III.A, III.B.) került akkreditációra, a pont értékek 19 pont/modul tehát összesen 114 pont.

A magyar egységekre bontásnak csak a továbbképzési pontok miatt van jelentősége. A kurzus egyébként nem bontható részeire, a jelentkezés mind a hat egységre szól, hiszen így egyben jelenti a Nemzetközi Bobath alaptanfolyamot, melynek tematikája az IBITA által meghatározott óraszámban és arányokban épül fel. (www.ibita.org, course description)

A képzés során a résztvevők megismerik a neurológiai betegek vizsgálatát és kezelését a Bobath szemlélet alapján. Az elméleti órákon a normál mozgás neurofiziológiai hátterével, biomechanikai jellegzetességeivel ismerkedünk meg, majd a speciális központi idegrendszeri területek sérüléseire jellemző tünetekről, azok vizsgálati, mérési és terápiás befolyásolási lehetőségeiről kapunk képet. Emellett szó lesz a neurális plaszticitásról a motoros tanulásról, részletesebben az egyensúlyról, járásról és a felső végtagi funkciókról. A kurzus jelentős része gyakorlati jellegű, a kezelési technikákat a résztvevők egymáson, majd betegkezelési gyakorlatokon élesben a betegekkel együtt dolgozva sajátíthatják el.

Kérjük, hogy a jelentkezéseteket az editsnagy@gmail.com email címre küldjétek.  A további szervezési és jelentkezési információt elküldjük a jelentkezőknek.